В Україні різко похолодає: якою буде погода до кінця тижня

Читать на русском
Автор
573
Україну накриють дощі та мокрий сніг
Україну накриють дощі та мокрий сніг. Фото apnews.com

Синоптик розповіла, коли цього тижня погода в Україні різко зміниться

Погода в Україні, яка наприкінці листопада підготувала сюрпризи, впродовж тижня з 29 листопада по 5 грудня буде прохолодною і вологою. Про це "Телеграфу" повідомила синоптик Українського гідрометеорологічного центру Олександра Хала.

Прогнозується, що початок тижня, зокрема понеділок 29 листопада, ще буде відносно теплим. Температура повітря очікується в межах +9-14 градусів. 

Погода в Україні 29.11.2021
Карта УкрГМЦ на 29.11.2021. Джерело: meteo.gov.ua

Різке похолодання

Проте з вівторка, 30 листопада, розпочнеться різке похолодання. І температура знизиться у нічні години до 2-3 градусів морозу, а в денні становитиме від +2 до +8 градусів. 

Погода в Україні 30.11.2021
Карта УкрГМЦ на 30.11.2021. Джерело: meteo.gov.ua

Синоптик розповідає, що з середини та до кінця тижня утримається прохолодна погода з невеликими нічними морозами до -5 градусів і температурами +1-4 градуси вдень.

Дощі та мокрий сніг

Опадів цього тижня буде вдосталь, бо активна циклонічна діяльність над Європою впливатиме і на територію України. В понеділок, 29 листопада, дощитиме на заході нашої країни, в Карпатах подекуди можливий мокрий сніг. У вівторок, 30 листопада, у багатьох регіонах ймовірні опади змішаної фази – тобто дощ і незначний мокрий сніг.

І до кінця поточного тижня, зазначає синоптик, опади будуть спостерігатися у багатьох областях нашої країни.

Погода в Україні 3.12.2021
Карта УкрГМЦ на 3.12.2021. Джерело: meteo.gov.ua

"Зима цього року прийде практично за розкладом, — розповіла Хала. – Якраз з перших зимових днів різко знизиться температура і в багатьох регіонах вже засніжить".

Як повідомляв "Телеграф" раніше, синоптик пояснив поняття метеорологічної зими і розповів, коли чекати зимових холодів в Україні.