Порошенко втік від слідчих ГБР (відео)

Читать на русском
Автор
1917
Петро Порошенко
Петро Порошенко. Фото Liga.net

Порошенко поїхав від слідчих, коли ті вручали йому повістку на допит.

Слідчі Державного бюро розслідувань не змогли вручити повістку про виклик у "вугільній справі" п’ятому президентові України Петру Порошенку.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що слідчі проводять розслідування кримінальної справи щодо постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також сприяння діяльності терористичних угруповань "Л/ДНР".

У п’ятницю, 17 грудня, співробітники ДБР спробували вручити повістку про виклик, проте той не став її приймати та поїхав у невідомому напрямку.

У повідомленні не зазначено, ким у справі проходить Порошенко.

Розслідування ведеться за статтями про фінансування тероризму, створення терористичної організації, а також державна зрада. За даним виробництвом восени 2021 року було вручено підозри колишньому міністру та одному з чинних нардепів.

Слідчі не називають їх прізвищ, однак очевидно, що йдеться про голову політради ОПЗЖ Віктора Медведчука та колишнього міністра енергетики Володимира Демчишина.

Як повідомлялося раніше, Медведчук отримав підозру у цій справі 8 жовтня. У матеріалах справи йдеться, що вона могла вступити в змову з українськими топчиновниками, щоб створити перешкоди для постачання вугілля з ПАР в Україну після початку війни на Донбасі.

Тоді Росія отримала нові важелі тиску на Україну, а в країні розпочалися віялові відключення електрики.

Щодо Демчишина, то до нього прийшли з підозрою 12 листопада. Йому інкримінують примус державної компанії "Центренерго" до укладання контракту на постачання вугілля з окупованих територій, а також призначення представників бойовиків на посадові позиції у держпідприємствах.