Можна купити пиво і не тільки: українці придумали, як перевести в готівку "тисячу Зеленського"

Читать на русском
Автор
45202
"Тисячі гривень Зеленського" знайшли альтернативне застосування Новина оновлена 20 грудня 2021, 17:48
"Тисячі гривень Зеленського" знайшли альтернативне застосування. Фото 24tv.ua

Пропозицій у мережі багато, але їх активно банять.

У неділю, 19 грудня, в Україні офіційно стартувала програма підтримки галузей економіки, що постраждали від карантину, завдяки якій вакцинованим українцям надали можливість отримати 1000 гривень. Після цього деякі "ділки" вже знайшли, як отримати вигоду з цих грошей.

Напередодні мережею вже розлетівся "лайфхак" від одного з користувачів, який виявив, що в барах деяких кінотеатрів можна за цю тисячу купити пиво, а тепер автори телеграм-каналу "Ху**ий Київ" звернули увагу, що почали активно з’являтися пропозиції про обмін віртуальних грошей на паперу.

Як видно з тексту оголошень, деякі "підприємці" пропонують скористатися їхніми грошима для цільових витрат із компенсацією витрат за покупку. Наприклад, вони пропонують купити квитки чи абонемент за 1000 гривень, а потім отримати від замовника 600 гривень на руки.

Інші ж просто пропонують викупити 1000 гривень за меншу суму, наприклад, за 200 гривень.

Тисяча Зеленського
Більшість схем досить прості
Тисяча Зеленського
Люди оплачують послуги та отримують за це гроші
Тисяча Зеленського
Оголошення активно банять

Варто зазначити, що в OLX такі пропозиції називають незаконними і видаляють, — для цього створили 24 фільтри і за першу добу видалили 78 оголошень.

Як повідомлялося раніше, поки що в українців не так і багато можливостей витратити ці гроші, але незабаром програму обіцяють розширити. Наприклад, жителі у віці 60+ зможуть купити за них ліки.