Невдалий бізнес та борги – чим займався Володимир Вірчис після закінчення кар'єри

Читать на русском
Автор
4135
Бізнес для Володимира Вірчиса виявився не таким успішним як бокс
Бізнес для Володимира Вірчиса виявився не таким успішним як бокс

Фірма Володимира Вірчиса постійно стикалася з позовами контрагентів, тому бізнес для боксера міг стати причиною поганого фінансового стану.

Смерть легенди українського боксу Володимира Вірчиса, тіло якого знайшли повішеним на лівому березі Києва, обростає новими подробицями.

Так, учора титулований боксер прямо під час судового засідання над екс-головою Херсонської облради Владиславом Мангером, звинуваченим у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк, зажадав від обвинуваченого повернути якісь борги. Причому сам екс-боксер із самого арешту Мангера у 2019 році виступає на його захист і навіть готовий був виступити поручителем для суду.

Як з’ясував "Телеграф", фінансове становище Володимира Вірчиса, очевидно, було далеким від блискучого.

Заробивши за час професійної кар’єри за оцінками оглядачів до 2 мільйонів доларів, він вклав їх в агробізнес. За даними сервісу YouControl мова йшла про ТОВ "Терра Україна", основним видом діяльності якого було вирощування зернових, бобових культур та розведення свиней.

Треба сказати, що, судячи з 82 судових господарських документів у базі даних, справи у "Терра Україна" йшли зі змінним успіхом. Наприклад, у 2009 році до фірми подали позови кілька компаній на суму понад 2 млн грн і фактично щороку хтось із контрагентів судився з агрофірмою через якісь збитки, вимагаючи їх компенсації з "Терра Україна".

Мабуть, рекордним у цьому сенсі можна назвати позов ПП "Бізон-Тех 2006", який відсудив понад 5,6 млн грн у 2014 році.

Не пізніше 2016 року Володимир Вірчис вийшов зі складу засновників "Терра Україна", але у 2017-2018 роках на компанію продовжували сипатися позови.

Про фінансове становище Володимира Вірчиса після відходу з "Терра Україна" мало що відомо, відомостей у реєстрах знайти не вдалося.

Після смерті у Володимира Вірчиса залишилися дружина Ірина та донька-студентка Аміна.