Смерть нардепа Полякова: брат людини, яка "засвітилася" у справі, втратив українське громадянство

Читать на русском
Автор
5347
Брати Джамбулатови, ліворуч Рустам, який втратив українське громадянство
Брати Джамбулатови, ліворуч Рустам, який втратив українське громадянство. Фото Колаж

Над бізнесменом нависла загроза депортації

Рустам Джамбулатов, чий брат Руслан вечеряв з народним депутатом Антоном Поляковим перед його смертю 8 жовтня, втратив паспорт громадянина України.

Про це пише сайт "Детектив-інфо" із посиланням на дані судового реєстру України.

"Центральне міжрегіональне управління Державної міграційної служби у Києві та Київській області відмінило датоване вереснем 2014 року рішення про оформлення набуття громадянства України за територіальним походженням 37-річним авторитетним бізнесменом чеченського походження Рустамом Джамбулатовим", — повідомляє видання.

За даними видання, відповідне розпорядження з одночасним визнанням недійсним паспорта з тризубом Рустама Адамовича у формі ID-картки, чиновники ДМС винесли 14 грудня 2021 року.

Як уточнили джерела, сторона Рустама Джамбулатова подала позов до Окружного адміністративного суду столиці з вимогою призупинити дію припису Міграційної служби на час розгляду позову.

Не виключено, що за позбавленням українського громадянства Рустама Джамбулатова можуть спробувати екстрадувати за територію України як одного з фігурантів списку "злодіїв у законі та кримінальних авторитетів", затвердженого Указом президента України 14 травня 2021 року.

Сам Рустам Джамбулатов неодноразово був помічений у подіях зі світу криміналу, так що над сім’єю майорить виразний "кримінальний шлейф", а Руслана Джамбулатова екс-кохана Полякова Ганна Скороход вважає причетним до загибелі нардепа.