Глава ЗСУ розкрив справжній мотив Росії тримати Україну під дулом своїх танків

Читати російською
Автор

ЗСУ готуються до можливої ескалації.

За переміщеннями військ Росії поблизу кордонів України слідкує не лише наша розвідка, а й інших країн. Отриманою інформацією вони поділяються з українськими військовими. Аналіз ситуації дає можливість припустити психологічне підґрунтя.

Про це розповів головнокомандувач збройних сил України Валерій Залужний у ефірі програми "Право на владу".

Він зазначив, що російська техніка та солдати продовжують перебувати та переміщатися поблизу українських рубежів і хоч це викликає побоювання, проаналізувавши ситуацію з погляду військового на неї можна подивитися по-іншому.

"Я наголошую, що на сьогоднішній день такої загрози немає. Це більше схоже на, мабуть, психологічний тиск", — сказав Залужний. Тим, хто живе біля кордону, він порадив не панікувати і довіряти ЗСУ та офіційним даним.

Головком ЗСУ додатково заявив, що Україна також проводить комплекс заходів на випадок можливої ескалації вже не один місяць: підготовку груп для відсічі, планування та тренування.

"Боятись населенню України на сьогодні не потрібно", — резюмував Залужний, назвавши Збройні сили гарантом свободи та незалежності України.

Раніше "Телеграф" писав, що в США заявили про можливість появи провокаційного відео з нібито українськими військовими для створення приводу Росії для вторгнення.