Чому загроза великої війни з Росією зменшилася: Піонтковський назвав три причини

Читать на русском
Автор
1563
Армія РФ
Армія РФ

Кремль розуміє, що повномасштабна війна неможлива

Російський публіцист та політолог Андрій Піонтковський вважає, що загроза повномасштабного вторгнення Росії до України зменшилась, і назвав на це три причина.

Своєю думкою він поділився у коментраі каналу "Україна 24".

Першою причиною Піонтковський назвав той факт, що українська армія готова до спротиву, а також підтримку США. Друга причина, за словами експерта, — військові професіонали у Росії виступають проти повномасштабної війни.

"Були виступи Івашова (у 90-х секретар Ради Міністрів оборони держав СНД — ред.), Ходоренка (військовий обозрівач), Філатова (підполковник ФСБ). Безумовно, настрій військових негативний. Це все відставники. Путін вимушений з ними рохуватися", — розповідає Піонтковський.

Третя причина, на думку Піонтковського, визнання Путіним бойовиків "ДНР" та "ЛНР".

"Можливо, Кремль змірився з тим, що крупну військову операцію провести неможливо, тому обмежиться приєднанням ще шматочка України, хоча чудово розуміє, що при цьому він втрачає Мінські домовленності — той самий інструмент тиску на Україну", — додав експерт.

Нагадаємо, у Росії правоохоронці затримали місцевого політолога та історика Валерія Солов’я.

Саме він, як писав "Телеграф", припустив, що політик Володимир Жириновський, який хворіє на коронавірус, міг заразитися від свого молодого коханця.