Ексголову Фонду держмайна Сенниченка чекає кримінальне розслідування

Читати російською
Автор
Новина оновлена 25 травня 2023, 09:07

Чиновника хотіли зняти ще 2020 року, але тоді кількість кримінальних справ ще не досягла критичної маси

Верховна Рада України 17 лютого 318 голосами "за" відправила у відставку голову Фонду держмайна України Дмитра Сенниченка. Причиною звільнення чиновника, за даними ЗМІ, стали провали у приватизації та постійні скандали, пов’язані як з держпідприємствами, так і з особистістю самого Сенниченка.

Кандидатура тепер уже колишнього голови Фонду викликала невдоволення у представників влади вже давно. Так, ще у листопаді 2020 року заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Андрій Холодов, нардеп від "Слуги народу" вважав, що Сенниченко не може очолювати ФДМУ.

"Відставка Сенниченко – закономірний результат. Заяву він подав сам. Я багато критикував Дмитра Сенниченка, у тому числі у ЗМІ, але моя критика не носить особистісного характеру, у мене були виключно предметні питання щодо професійних завдань. Менеджер він досить сильний, успіхи були. Але треба визнавати, що на посаді голови ФДМ у нього багато чого не вийшло.Я знаю, що він багато працював, старався, але я також бачу, що із системою оцінки майна були величезні проблеми, що "Більшовик" продали втричі дешевше за реальну. вартості і що "велика приватизація" де-факто не почалася. Я за його відставку проголосував", — прокоментував нардеп відставку Сенниченка виданню "Апостроф".

Ще у 2020 році Холодов говорив про шлейф кримінальних справ, що тягнулися за Дмитром Сенниченком – на той момент їх було 6. До серпня 2021 року їхня кількість зросла до 9, а порушене Держбюро розслідувань провадження про заниження цін на аукціоні київського заводу — десятим.