"Росіяни знали, куди стріляють": Зеленський прокоментував обстріл Харкова

Читать на русском
Автор
2508
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото Офіс президента України

Український лідер звернувся до громадян нашої країни

Президент України Володимир Зеленський увечері 28 лютого записав відеозвернення, в якому нагадав Росії про наслідки за обстріл житлових районів Харкова.

Звернення було оприлюднене у його телеграм-каналі.

Зеленський зазначив, що численні свідчення очевидців та записи з камер спостережень свідчать про те, що це був усвідомлений залп, а не випадкове влучення.

"Росіяни знали, куди стріляють. За цей злочин точно буде трибунал", — сказав він і додав, що вбивство мирних українців РФ не вибачить ніхто у світі.

Президент нагадав, що територією нашої країни за час вторгнення було здійснено 56 ракетних ударів і було випущено 113 крилатих ракет.

"Мирний, гордий, сильний Харків. Ти завжди був таким. Ти таким завжди будеш. Витримаємо і це. Захистимо Україну. Допоможемо кожному, хто постраждав від нелюдського вторгнення", — повідомив він.

Також він повідомив, що ключовою метою для ворога залишається Київ, за яким лише за сьогодні було завдано трьох ракетно-бомбових ударів.

"Під прицілом ТЕЦ-6. Вони хочуть вивести з ладу електростанцію та залишити місто без світла. Ми не дали їм зламати оборону столиці. І вони посилають до нас диверсантів. Постійно. Сотнями. Усіх, усіх їх знешкоджуємо", — розповів Зеленський.

Як повідомлялося раніше, Росія розпочала військове вторгнення 24 лютого 2022 року і того ж дня зіткнулася із запеклим опором. Нині рахунок убитих окупантів йде тисячі, а безліч бойової техніки було або знищено, або кинуто.

У самій РФ вже почалися проблеми у вигляді стрімкого падіння рубля, через що були помітні довгі черги до банкоматів.