Подоляк розповів, скільки разів росіяни намагалися вчинити замах на життя Зеленського

Читать на русском
Автор
2337
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото Офіс президента України

Українського президента намагалися "прибрати" вже понад десяток разів

Рашисти намагалися вбити президента України зовсім не 2-3 рази, як писали західні журналісти, а понад 10. Ризики для безпеки глави української держави не зникли, розповів в інтерв’ю "Українській правді" радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, який також є членом переговорної групи Україна — Росія.

За словами Подоляка, розвідка систематично отримує інформацію про дії російської сторони, що загрожують Зеленському. Зокрема диверсійно-розвідувальні групи безуспішно намагаються проникнути в урядовий квартал, але їх знищують. Радник голови ВП наголосив, що не може розголошувати деталі з міркувань безпеки уряду та українського президента.

"Ми розуміємо всі плани (російської сторони – ред.), і наші контррозвідки щодо них відпрацьовують", — розповів член переговорної групи.

Подоляк згоден із західними розвідками в тому, що глава Російської Федерації насамперед націлений не на окупацію міст, а на те, щоби "прибрати" представника української влади, який заважає йому.

Раніше про спроби замаху на життя Володимира Зеленського з боку найманців російської військової структури ПВК Вагнера та кадировців писало The Times. За даними журналістів, усі, кого відправили в Україну з метою ліквідувати президента, зазнали втрат. Причому видання пише, що замах зірвався через дії співробітників російської ФСБ, які опираються війні. Британські журналісти захоплюються професійністю служби безпеки президента, яка демонструє "неймовірний" рівень поінформованості щодо планів російської сторони на замахи.

Нагадаємо, що на 9-й день російського вторгнення в Україну Зеленський спростував чутки про свою втечу до Польщі. За словами президента, він перебуває у власному Офісі в столиці разом із головою цього відомства Андрієм Єрмаком. Також український президент закликав Володимира Путіна сісти з ним за стіл переговорів.

Зазначимо, що Зеленський нещодавно отримав американську медаль Свободи Рональда Рейгана, а також Орден Білого Лева (Чехія).