Арестович жорстко відповів опонентам: "Заспокойтесь вже з НАТО"

Читать на русском
Автор
14960
Олексій Арестович
Олексій Арестович

Арестович зазначив, що свою ціну за спробу вступу до НАТО Україна вже сплачує.

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович вважає, що однією з причин війни Росії з Україною є курс на членство в НАТО, який був прийнятий та закріплений "попередниками" у Конституції України. З такою думкою Арестовича не всі погодилися, тож на нього впала хвиля критики. Радник голови ВП вирішив не ігнорувати критику на свою адресу і звернувся до "ідолопоклонників НАТО"

Досить жорстка відповідь Арестовича з’явилася на його сторінці у Фейсбуці.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

"У відео, які ви ж тягаєте, де "…Арестович пророкував війну в 2019 році", чітко сказано мною: — ціна за вступ до НАТО — велика війна з Росією. Причому, незалежно від того, хто буде на чолі РФ та України Коли Порошенко вбивав цю норму до Конституції, це відео та маса попередніх відео з тими ж роз’ясненнями давно були записані та викладені публічно, тоді ви кричали "псих", сьогодні — "зрадник" — пише радник голови ВП.

Також Арестович "пройшовся" і по тих, хто охоче вірить російським новинам, а не главі власної держави, а у заявах влади щодо НАТО та альтернативної системи безпеки з гарантіями для України бачить "зраду".

"Слабаки, які бояться зустрітися з реальністю, як вона є, і намагаються закамлати її танцями з бубнами. Вона, реальність, шле їх на х*р, але вони все одно лізуть і лізуть, як миші на кактус. І чим ви відрізняєтеся від росіян у Чорнобаївці, зомбі?.. І в своїх визивних визгах, які нескінченно цитують Лаврова, але не власного Верховного, своєї ж, воюючої країни., попри те, що Зеленський прямо звинувачує їх в обличчя за пасивність", — зазначив він.

За словами Арестовича, ціна за вступ України до НАТО — великий конфлікт із РФ: "Ок, ми свою ціну заплатили. А НАТО?"

Підсумував свою "мова" Арестович "опитувальником" для своїх критиків. Можливо, відповіді на ці кілька питань допоможуть їм зрозуміти ситуацію з вступом до НАТО.

  1. Вкажіть, яку конкретну допомогу надало НАТО Україні (як організація), починаючи з 24 лютого цього року?
  2. Дайте відповідь собі на запитання: що означає відсутність запрошення України на екстрену нараду НАТО 26 лютого цього року — на третю добу активної фази агресії? Грузію та Молдову запросили – нас немає.
  3. Дайте собі відповідь — що означають заяви політичного керівництва провідних держав НАТО, зображені на фото нижче?
  4. Коли наберетеся хоробрості і зумієте відповісти, можна переходити до наступного — головного питання — які форми та способи забезпечення безпеки України, ми всі маємо знайти, якщо ми в НАТО хочемо, а воно нас не хоче?

Зауважимо також, що нещодавно колишній міністр оборони Анатолій Гриценко та деякі з відомих лідерів громадської думки почали критикувати владу за готовність відмовитись від закріпленого в Конституції курсу в НАТО у рамках переговорів із росією.

Їм відповіли спочатку Арестович, потім радник голови ВП Михайло Подоляк та головком Валерій Залужний. Останній, зокрема, закликав не розколювати країну в такий тяжкий час.

Зазначимо також про готовність обговорення Києвом нейтрального статусу неодноразово говорили російські сторони, писала західна преса, а буквально вчора на такі поступки натякнув спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Нейтральний статус України – одна з вимог росії. Президент України Володимир Зеленський кілька разів зазначав, що найближчим часом на нас не чекають у НАТО, і просив Альянс хоча б закрити небо над Україною від ракет окупанта.