Посол Білорусі після виїзду з України зробив тривожну заяву

Читать на русском
Автор
73498
Посол Білорусі Ігор Сокол отримав від українського прикордонника "30 срібняків"
Посол Білорусі Ігор Сокол отримав від українського прикордонника "30 срібняків". Фото Screenshot

Білоруські дипломати у повному складі виїхали з України.

У суботу, 19 березня, на 24-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну посол Білорусі Ігор Сокол, якому дали "30 срібняків" на кордоні, заявив, що всі дипломати цієї держави залишили Україну. Деякі бачать у цьому сигнал до можливого нападу армії олександра лукашенка на нашу країну.

Про виїзд повідомив Ігор Сокіл, передає "Политика Страны" на своєму telegram-каналі.

За інформацією джерела, з України виїхали усі 11 співробітників білоруського посольства. Останній дипломат опинився у Білорусі вранці у суботу. Виїзд дипломатів є тривожним дзвіночком, адже перед початком повномасштабного вторгнення рф дипломати цієї країни покинули Україну заздалегідь, 23 лютого. Наступного дня розпочалася війна.

"Ми в'їхали 18 березня о 13:30 на пункт пропуску. Я виїхав о 20:00, а останній наш співробітник виїхав о 9:00", — заявив Сокол.

Додамо, що невизнаний світовою спільнотою президент Білорусі олександр лукашенко заявляв, що Білорусь ніколи не воюватиме з Україною, при цьому російські літаки використовують повітряний простір РБ для завдання ударів по нашій країні.

Зазначимо, що росія за допомогою провокацій хоче втягнути Білорусь у війну з Україною.

Раніше повідомлялося, що 19 березня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів телефонну розмову з кривавим диктатором володимиром путіним. У Туреччині розповіли, що путін висунув 4 умови для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.