Сплять на землі серед сміття: бойовики т.зв. "ДНР" скаржаться, що росіяни їх "кинули" (відео)

Читать на русском
Автор
2981
Бойовики ОРДЛО
Бойовики ОРДЛО

Жителі окупованих частин Донбасу підозрюють, що росія їх кинула

На війну проти України росія покинула не лише свою регулярну армію, а й бойовиків з-поміж мешканців тимчасово окупованих регіонів Донецької та Луганської областей. Втім, ситуація з оснащенням та бойовим духом у них ще гірша, ніж у російських призовників.

Про те, як йдуть справи в т.зв. "армії ДНР" красномовно говорить відео, поширене в телеграм-каналах.

Як видно на кадрах знятих одним із бойовиків, їх "солдат" просто кинули посеред зруйнованого населеного пункту, через що їм доводиться ночувати на землі просто неба і намагатися обігрітися спалюючи сміття в бочці.

Становище бойовиків, втім, особливого жалю не викликало.

Водночас у групах ОРДЛО у соцмережах повідомляють, що "призовників та новобранців" просто кинули під Харків без підготовки та без попередження.

У повідомленні також зазначається, що загони бойовиків уже збунтувалися проти російського керівництва і відмовляються продовжувати воювати, оскільки вони припускають, що їх використовують як гарматне м’ясо. Крім того, проблем з мораллю додають відомості про те, що інші підрозділи т.зв. "ЛДНР" перестали виходити на зв’язок, що наштовхує на думки про їхнє знищення.

Як повідомлялося раніше, про абияке становище росіян розповів і колишній ватажок бойовиків Ігор Гіркін, який зізнався, що росія відводить війська з Київського та Чернігівського напрямів через величезні втрати та неможливість далі продовжувати там бої.

Також він заявляв, що багато контрактників у росії розривають свої договори і йдуть з армії, а їм за це нічого не можуть зробити, тому що в рф не визнають, що ведуть війну проти України, а отже, закони воєнного часу на них не поширюються.