Зі звільнених районів Київщини вже вивезено сотні тіл - Венедиктова

Читать на русском
Автор
1572
Вулиці Бучі після відходу росіян буквально всіяні тілами загиблих українців
Вулиці Бучі після відходу росіян буквально всіяні тілами загиблих українців. Фото twitter.com/Podolyak_M

Судмедексперти встигли оглянути вже 140 тіл.

У неділю, 3 квітня, генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила, що зі звільнених від російських окупантів районів Київської області вивезли сотні тіл загиблих мирних жителів.

Про це йшлося в ефірі телемарафону UA Разом.

За словами генпрокурора, зі звільнених районів Київщини вивезли 410 тіл загиблих мирних жителів, судмедексперти вже оглянули 140.

Раніше президент України Володимир Зеленський опублікував моторошні кадри з міста Буча Київської області, де вулиці буквально всипані тілами загиблих українців. Він зазначив, що геноцид над людьми вчинили російські солдати та назвав їх виродками, мародерами та катами.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Тим часом російська пропаганда намагалася видати кадри з Бучі за фейки, розганяючи нові пропагандистські заяви щодо загиблих мешканців Київщини. "Рупори" путіна намагалися нав’язати населенню думку про те, що всі ці трупи — убиті ЗСУ цивільні, які порушили комендантську годину у столиці.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Україні заявили що вже незабаром про жахіття, яке творили російські окупанти, дізнається весь світ, а також судді Міжнародного Суду в Гаазі.