У путіна по-хамськи заступилися за Медведчука і вже погрожують

Читать на русском
Автор
59435
путін та мєдведєв
путін та мєдведєв. Фото 5 канал

Екс-президент рф назвав представників українського уряду "виродками"

У росії вже встигли відреагувати на голосне затримання підозрюваного у держзраді українського нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука, який є кумом кривавого агресора володимира путіна. Зокрема, колишній президент рф дмитро медвєдєв публічно зазвав представників української влади "виродками" та порадив бути обережними.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Як повідомляють російські ЗМІ, колишній лідер росії медведєв, коментуючи новину про затримання Медведчука та бажання України обміняти його на своїх полонених, заявив, що українська влада планує "вибити" з нардепа свідчення, а після "швиденько його засудити".

"Окремі виродки, які називають себе "українською владою", повідомляють, що хочуть вибити свідчення з Віктора Медведчука, потім "швидко і справедливо" засудити його, а потім обміняти на полонених. Цим діячам варто уважно озиратися на всі боки і міцно замикати двері на ніч, щоб самим не опинитися в числі осіб, що обмінюються", — сказав він.

Тим часом в українському Міністерстві Внутрішніх справ заявили, що у України є можливість обміняти депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука, але першочергово його потрібно засудити, аби отримати від нього хоча б якусь важливу інформацію.

За словами радника міністра внутрішніх справ України Вадима Денисенко, не факт, що сам Медвечук в захваті від ідеї обміну. Про це він сказав під час чергового ефіру на одному з українських телеканалів, — пише "Інтерфакс-Україна".

"Треба обмінювати, якщо є така можливість… але коли ми говоримо про Медведчука, мені здається, що дуже правильно було б зробити дві речі: щонайменше, щоб він дав певні свідчення, тому що він має величезний обсяг інформації про те, хто, кому, скільки і за що давав із рф для створення "п'ятої колони", створення руху колаборантів. Ідеально було б, якщо це можливо, звісно, – це більше мають розуміти прокурори, – провести максимально швидко судовий процес, дати йому (Медведчуку) відповідний термін, отримати свідчення від нього і після цього обміняти. Якщо Медведчук здасть "паролі та явки", цього буде більше ніж достатньо для того, щоб рухатися далі… І я не впевнений, що Медведчук хотів би, щоб його наразі обмінювали", — прокоментував ситуацію Денисенко.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що голову політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді, було затримано СБУ після того, як він втік з-під домашнього арешту у перші дні військового вторгнення рф в Україну.