Бої за "Азовсталь": замкомандира "Азова" виступив із різкими заявами

Читать на русском
Автор
15523
Бійці Паламар та Самойленко Новина оновлена 08 травня 2022, 18:58
Бійці Паламар та Самойленко

Захисники Маріуполя звинуватили деяких політиків у цинізмі

Російські окупанти не припиняють обстрілу території заводу "Азовсталь" у перервах між евакуацією, тому бійці батальйону НГУ "Азов" закликають українських політиків активізувати зусилля, щоб вивести з міста мирне населення.

Про це повідомив заступник командира підрозділу Святослав Паламар (позивний "Калина") під час брифінгу 8 травня.

Він зазначив, що бої за територію заводу продовжуються, а за попередню ніч було зафіксовано 25 вильотів російської авіації, включаючи стратегічних бомбардувальників. Крім того, обстріл ведеться зі ствольної артилерії та мінометів.

Паламар додав, що не може з упевненістю заявити, що всіх мирних жителів було евакуйовано з території заводу, оскільки туди не приїжджали представники міжнародних структур чи уряду України. Крім того, туди не надсилали спецтехніку, щоб розібрати усі завали.

"І дуже шкода, що це все відбувається з різкими словами про те, що "нам вдалося", "ми все зробили", "наказ виконано" і так далі", — сказав він.

Також він зазначив, що навіть під час так званого режиму тиші продовжують гинути українські захисники. Так, два дні тому під час евакуації загинули троє українських військових, а ще шість були поранені.

"Дуже боляче те, що від деяких політиків під час переговорів було чутно заяву, що ви хлопці займаєтеся якимись своїми справами й тягнете час для того, щоб вивести всіх цивільних. Це було сказано нашому командиру, герою України Денису Прокопенку", — сказав Паламар.

Він зазначив, що Прокопенко є тією людиною, яка керує обороною Маріуполя, а "якісь свої справи" якраз і мають на увазі захист населення.

Боєць додав, що такі заяви від деяких політиків свідчать про те, що у них "немає такту, а є лише цинізм".

Як повідомлялося раніше, 7 травня міністр реінтеграції Ірина Верещук заявила, що всіх жінок, дітей та літніх людей евакуювали з території заводу та додала, що "наказ президента виконано"

Тим часом у мережі з’явився документальний фільм "Маріуполь. Хроніки пекла", в якому розповідаються історії людей, евакуйованих з території "Азовсталі" та пережили всі жахи бомбардувань та обстрілів.