Обмежень стає все більше: в Україну "євробляхи" можна ввезти лише через три прикордонних пункти

Читать на русском
Автор
815
Кабмін знову зменшив кількість КПП, де можна розмитнити "євробляху"
Кабмін знову зменшив кількість КПП, де можна розмитнити "євробляху". Фото Колаж "Телеграфу"

Ввозити "євробляхи" через Угорщину стало неможливим

В Україні поки тільки готуються скасувати "нульове розмитнення" автомобілів з-за кордону, однак й інших обмежень щодо ввезення "євроблях" вистачає. Зокрема, Кабмін ще більше зменшив кількість пунктів пропуску, де можна розмитнити ввезений транспортний засіб.

Про це йдеться в урядовому розпорядженні від 3 травня 2022 року №354-р.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Відтепер, придбані "євробляхи" в Україну можна завозити лише через пункти пропуску "Устилуг" та "Грушів" на кордоні з Польщею та "Малий Березний" на кордоні зі Словаччиною.

Нагадаємо, що з 25 квітня автомобілі з Європи завозили через пункти "Угринів", "Грушів", "Смільник" та "Устилуг" (на польському кордоні), а також через "Малий Березний" на словацькому та через "Дзвінкове" і "Косино" на угорському кордоні. Тепер же "євробляхи" завести через Угорщину стало неможливим, а на польському кордоні кількість пунктів пропуску скоротили вдвічі.

Варто зазначити, що розмитнити автомобілі для передачі на фронт можна у будь-якому відчиненому пункті пропуску. Вищевказані обмеження не стосуються волонтерів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, за що водіям доведеться заплатити при ввезенні "євробляхи" в Україну під час воєнного стану.

Також ми писали, що ввезені в Україну авто повинні відповідати екологічним нормам, так для легкових авто це не нижче за Євро-2, а для вантажних і пасажирських автобусів — не нижче за Євро-5.