Чи є законною повістка, якщо її виписали з помилками: чітка відповідь

Читать на русском
Автор
8744
Так виглядає повістка до військкомату
Так виглядає повістка до військкомату. Фото focus.ua

Якщо повістка виписана з помилками - до відповідальності призовника притягнути не зможуть

У зв'язку із продовженням Верховною Радою дії військового стану та загальної мобілізації ще на три місяці, повістки у військкомат можуть отримати громадяни віком від 18 до 59 років, крім деяких винятків. Інколи трапляється так, що повістку вручають з помилковими даними.

"Телеграф" розбирався, чи є такі повістки дійсними.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Як пояснили в Асоціації працівників України, під час мобілізації повістки мають вручатися уповноваженими особами конкретній людині із зазначенням місця та часу появи у військовій частині або територіальному центрі комплектування.

Якщо у повістці відповідальними органами було допущено помилку в даних призовника (ПІБ, зокрема), або ж там не було зазначено дату і особа не з'явилася за такою повісткою — шансів притягнути її до відповідальності дуже мало.

Водночас українців просять з розумінням поставитися до помилок у повістках, адже вони можуть бути несвідомими, і все-таки звернутися до військкоматів за уточненнями.

"Оскільки співробітники військкоматів та органів влади можуть несвідомо зробити помилку, а захищати незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України є обов’язком громадянина України, то все ж таки варто з’явитися на вказане в повістці місце й уточнити, чи була це помилкова повістка, чи громадянина справді мобілізували на захист країни", — зазначили в Асоціації працівників.

Раніше "Телеграф" повідомляв, хто з українців має право відстрочку від походу на фронт під час воєнного стану.