Спрощене ЗНО в Україні: в яких областях не проводитимуть тестування

Читать на русском
Автор
НТМ в Україні у 2022 році
НТМ в Україні у 2022 році. Фото https://life.pravda.com.ua/

Перевірка знань абітурієнтів проходитиме у три розбиті по часі сесії

В Україні нарешті визначилися зі списком областей та населених пунктів, де проводитимуть мультипредметне тестування (НМТ), яке цьогоріч замінюватиме зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО).

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Як повідомляють у пресцентрі Міністерства освіти і науки, перевірку знань абітурієнтів пройде у 20 українських областях. Точні адреси визначатимуть безпосередньо перед тестуванням в обласних військових адміністраціях, про що буде проінформовано додатково.

Де здати НМТ у 2022 році неможливо

  • у Донецькій області;
  • у Луганській області;
  • у Харківській області;
  • у Херсонській області;
  • у Криму.

"Учасники, які не зможуть дістатися до місць проведення основної сесії НМТ, зможуть подати заявки для участі в додатковій або спеціальній сесіях тестування", – додають пресцентрі МОН.

Також у відомстві зазначають, що оприлюднювати перелік населених пунктів, де проводитиметься НМТ не поспішають з міркувань безпеки.

Детальніше дізнатися про те, де відбуватиметься тестування, випускники матимуть змогу на своїх інформаційних сторінках упродовж кількох тижнів з 20 травня по 7 червня.

У МОН також попередили, що абітурієнтам, освітянам та батькам найімовірніше доведеться діставатись до центрів тестування, адже безпекова ситуація може змінюватись, тому можливі і зміни в переліку населених пунктів, де проводитимуть тестування.

Раніше "Телеграф" повідомляв, коли українські школярі відправляться на довготривалі літні канікули.