Без пекельної спеки, але із грозами: синоптики дали прогноз погоди на червень.

Читать на русском
Автор
527
Багатьом українцям влітку знадобляться дощовики та парасольки
Багатьом українцям влітку знадобляться дощовики та парасольки

Серед опадів улітку почастішає град

Перший тиждень червня в Україні обіцяє бути вельми теплим і багатим на різні опади. Частина регіонів зіткнеться з регулярними грозами та дощами, а "найгучніше" буде на заході.

Більше деталей розповість "Телеграф", посилаючись на Укргідрометцентр та дані ресурсу weather.com.

Актуальна інформація про все – підпишись на наш Telegram

За прогнозами синоптиків, середні показники температури червня коливатимуться в районі +17…+22 градуси. У гірських районах, передбачувано, погода очікується холоднішою — 11-18°С тепла. При цьому в окремі дні в горах Карпат та Криму де-не-де можуть з'явитися легкі заморозки — від нуля і навіть до -3°С.

Втім, особливо на загальну літню картину це не вплине. Максимальні температури, які на червень обіцяють фахівці, сягатимуть майже 40 градусів — це на півдні та сході країни. Але в середньому тепло буде комфортним, а не по-літньому спекотним, тож українці попри війну зможуть насолодитися гарною погодою.

Якщо, звичайно, її не зіпсують затяжні грози або раптовий град. Збільшення кількості як одного, так і другого природного явища синоптики вже передбачили. У перший тиждень червня найбільше гроз пройде у західних областях та північних, проте загальна кількість опадів на місяць не має перевищити норму.

Погода на червень Київ
Погода на початку червня для Києва
Погода на червень Харків
Погода на початку червня для Харкова
Погода на червень Одеса
Погода на початку червня для Одеси
Погода на червень Львів
Погода на початку червня для Львова
Погода на червень Дніпро
Погода на початку червня для Дніпра

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яка погода встановиться в Україні до кінця травня. Зазначимо, що моментами капризи природи можуть бути дуже непередбачуваними.

Також "Телеграф" писав про прогноз погоди від народного синоптика на майбутнє літо. Фахівець пояснив, чого варто чекати у наступні три місяці