Порошенко вдруге спробував виїхати з України: що відомо

Читать на русском
Автор
10841
Петро Порошенко
Петро Порошенко

Лідер "Євросолідарності" раніше не зміг покинути територію країни через проблеми із підтвердженням дійсності дозвільного документа

Експрезидент України Петро Порошенко, якому напередодні відмовили у перетину кордону, вдруге намагається виїхати з України. Прикордонникам замість попереднього документа, який не вдалося просканувати, пред'явив дипломатичний паспорт.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Про це у суботу, 28 травня, повідомило видання "УП", посилаючись на власні джерела.

Поршенко намагається виїхати з України
Петро Порошенко на кордоні

Згідно з даними видання, лідер "Європейської солідарності" спільно зі своїм оточенням у суботу прибули до кордону на трьох автомобілях.

"Об'їжджав чергу по зустрічці та нарвався на поліцію", — розповіли джерела.

Варто нагадати, що у п'ятницю, 27 травня, близько 22-ї години вечора до пункту пропуску "Рава-Руська", що на Львівщини, Порошенко прибув спільно з п'ятьма громадянами у супроводі. Під час проходження перевірки документів, виявилось не можливим встановити його дійсність через неможливість зчитати QR — код. Після цього прикордонники відмовили лідеру партії "Євросолідарність" та його оточенню виїжджати з України.

Пізніше нардеп Вікторія Сюмар на своїй сторінці в соцмережі підтвердила, що п'ятого президента Порошенка так і не випустили з України.

"Цього разу, сьогодні, QR код зчитався, відрядження дійсне, Стефанчук підтвердив, Парламентська асамблея НАТО почала роботу. Але прикордонники тепер кажуть, що "надав не всі документи", але не кажуть які "не всі", — написала вона.

Після чого його оточення, зокрема депутат від "ЄС" Микола Княжицький звинуватив теперішню владу в "політичному замовленні" та наголосив, що правоохоронці не мали жодних підстав відмовляти у виїзді Порошенку, адже як народний депутат він не є військовозобов'язаним.

"Ми є свідками того, що коли наші воїни борються з путінською росією там, хтось хоче тут будувати путінську диктаторську Україну", — пояснив свою позицію він.

Окрім того, інформацію про те, що Петру Порошенку вдруге не дали перетнути кордон, підтвердили й у партії "Євросолідарність", лідером якої він є. Зокрема, народна депутатка Ірина Геращенко назвала те, що відбувається, поверненням "до практики політичних репресій, цензури, маніпуляцій, дискредитації парламенту та політичних опонентів, виборчого правосуддя".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що тижнем раніше скандальний депутат Віктор Медведчук під час допиту дав проти колишнього українського президента Петра Порошенка свідчення щодо його причетності до закупівлі вугілля у ОРДЛО та виведення нафтопроводу з держвласності.