Байден оголосив про нову військову допомогу Україні: що мається на увазі

Читать на русском
Автор
9131
Джо Байден черговий раз підтвердив підтримку Україні Новина оновлена 15 червня 2022, 20:10
Джо Байден черговий раз підтвердив підтримку Україні. Фото ukrinform.ua

Українські військові отримають протикорабельну установку Harpoon

У середу, 15 червня, президент США Джозеф Байден оголосив про виділення Україні нового пакету військової допомоги на 1 мільярд доларів. У нього включать артилерію, системи берегового захисту, реактивні системи залпового вогню та інші боєприпаси.

Як передає Білий дім, про свої плани американський президент повідомив під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським.

Перевірені новини про війну і не тільки — у нашому Telegram

Також стало відомо, що у пакет допомоги увійдуть протикорабельні ракетні системи, артилерійські ракети та снаряди для гаубиць. Також в Україну мають доставити наземну протикорабельну ракетну установку Harpoon, безпечні радіостанції та прилади нічного бачення для українських військових.

Ба більше, США окремо виділять ще 225 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу Україні. У розмові з Зеленським Байден підкреслив, що американська сторона продовжить підтримувати Україну, яка бореться з російськими окупантами.

Нагадаємо, що раніше Джо Байден все ж підтвердив передачу Україні РСЗВ HIMARS, проте висунув Києву важливу вимогу. Ці системи залпового вогню увійшли у попередній пакет військової допомоги у розмірі 700 мільйонів доларів, у який також має увійти й інша великокаліберна зброя, протитанкові комплекси Javelin, контрбатарейні радари та інше.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що сенатор США закликала знайти способи поставити Україні винищувачі та ППО.