Конкурент пса Патрона: США відправляють в Україну спеціального робота

Читать на русском
Автор
Робот Spot
Робот Spot

США відправлять в Україну робота, який допоможе з розмінуванням

Американська армія погодилася підтримати Україну з роботами з розмінування територій та надішле на допомогу саперам робота Spot.

Як повідомляє Foreign Policy з посиланням на обізнані джерела, армія США передасть одного із двох своїх роботів організації HALO Trust, яка і відправить своїх спеціалістів на допомогу українським саперам.

Працюватиме Spot буде в районах Київської області, що потрапили під російську окупацію на початку вторгнення. Робот допоможе знешкоджувати мінометні снаряди та фрагменти касетних боєприпасів, які він може переносити за допомогою своєї "руки", не наражаючи на ризик людини.

Зазначається, що минулого року цей робот уже тестувався для виконання подібних робіт і показав непогані результати.

В армії США та поліції для знешкодження вибухонебезпечних об’єктів використовуються в основному системи Common Robotic System на гусеничному ходу та шестиколісні Increment II, проте Spot має кращу прохідність по складній місцевості, на зразок лісів та полів.

Схоже, що робопес тепер складе конкуренцію найвідомішому українському псу Патрону, який після відступу росіян допоміг знайти безліч вибухових предметів у Чернігівській області. Патрон став настільки популярним в Україні, що йому навіть хотіли присвятити поштову марку.