Окупанти вивезли тисячі тонн зерна з Бердянська та зробили цинічну заяву

Читать на русском
Автор
1830
Росіяни розмінували бердянський порт та почали вивозити зерно
Росіяни розмінували бердянський порт та почали вивозити зерно

Крадене українське зерно передадуть "дружнім країнам"

Російські окупанти вивезли з тимчасово окупованого Бердянська перше судно із тисячами тонн зерна.

Про це вранці у четвер, 30 червня, з посиланням на окупаційну "владу" тимчасово непідконтрольних Україні районів Запорізької області інформують російські пропагандисти.

"З порту в Бердянську після кількох місяців простою пішло перше судно з 7 тис тонн зерна, які відправлені до дружніх країн", — йдеться у повідомленні.

Також окупанти додали, що на сьогоднішній день бердянський порт і бухта нібито повністю безпечні, а суховантаж із зерном супроводжують кораблі та катери Новоросійської військово-морської бази Чорноморського флоту рф.

Варто зауважити, що раніше росія не могла вкрасти українське зерно, оскільки порт був замінований, тому останні місяці в районі бердянського порту проводилися роботи з розмінування і регулярно лунали вибухи.

Як повідомляв "Телеграф", росія системно веде роботу зі створення в Україні нового голодомору. Для цього вже не перший місяць із тимчасово окупованих районів вивозиться зерно до Криму, а звідти кораблями до інших країн.

Також обстрілюються поля та сільгосппідприємства. Лише вранці 30 червня було знищено склад із 40 тоннами зерна під Кривим Рогом.