Долари та євро стали ближчими: в українських банках доступна корисна опція

Читать на русском
Автор
1810
Перекази можуть стати простішими
Перекази можуть стати простішими. Фото forbes.ua

Скористатися послугою зможе лише частина громадян

Експерти називають доларові заощадження українців — одним із основних джерел валюти в Україні, а також до них належать і гроші, ввезені з-за кордону. Але знімати долари та везти їх фізично, щоб уникнути конвертації необов’язково. Частина українських банків надає можливість пересилання в іноземній валюті між рахунками пересічних громадян-фізособ. Важливий нюанс – вони мають бути родичами.

За даними сайту "Мінфін", такі перекази в євро та доларах можливі на валютні картки у monobank. Кожна операція має бути підтверджена документом та на неї дають окремий дозвіл. Як варіант документа може бути свідоцтво про шлюб чи народження.

Відправка відбувається без комісії та направити кошти можна:

  • подружжю
  • дітям
  • братам (сестрам) та племінникам
  • бабусям (дідусям) та онукам
  • тіткам (дядям) та кузенам.

У державних банках також можлива така процедура. Зокрема, у "Приватбанку" послугою користуватися стали на 30% частіше після початку вторгнення, а в "Ощадбанку" переказ можливий лише у відділенні банку.

Курс долара на чорному ринку

Тим часом долар та євро на чорному ринку змінилися в ціні. Порівняно з 1 липня, долар виріс на кілька копійок при купівлі та продажу, а євро навпаки подешевшав.

Курс валют в Україні на 2 липня на чорному ринку
Курс валют в Україні на чорному ринку

Раніше "Телеграф" писав, що на курс валют в Україні впливають коливання на фронті. Допомогти зменшити вартість долара може розблокування українських портів.