Окупанти обрушили на Слов’янськ вогняний шквал, багато жертв: що відомо (оновлено)

Читать на русском
Автор
15887
Слов’янськ
Слов’янськ

Росіяни відзначилися новими ударами по мирному місту

Окупанти завдали масованого удару по Слов’янську (Донецька область) із реактивних систем залпового вогню, через що багато людей загинули та були поранені.

Як повідомив у своєму Фейсбуку керівник міської військово-цивільної адміністрації Вадим Лях, обстріл у неділю, 3 липня, був найбільш масштабним за останній час.

"До 15 пожеж, а також велика кількість убитих та поранених. Тримаємося, ми разом", — розповів він про наслідки обстрілів.

Upd: Нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що внаслідок обстрілів загинуло щонайменше шестеро людей, серед яких одна дитина. Ще 15 людей отримали поранення.

Upd: У СБУ повідомили, що масштабний обстріл Слов'янська та Краматорська із реактивних систем залпового вогню свідчить, що росія цілеспрямовано обирає своїми цілями цивільні, а не військові об'єкти. Наразі підтверджено загибель 6 осіб. Також 15 людей травмовано. Огляд місць обстрілів продовжується.

Як повідомлялося раніше, 3 червня окупанти завдали масованих ударів по ряду населених пунктів України. Зокрема вночі росіяни знову вдарили крилатими ракетами ще по одній базі відпочинку в Білгород-Дністровському районі Одеської області. На щастя, обійшлося без жертв.

Близько 4 години ранку ракети впали також у Харкові та області через що постраждали четверо людей.

А вдень вибухи пролунали у Краматорську (Донецька область). За даними місцевих телеграм-каналів, росіяни вели обстріл з РСЗВ "Смерч" касетними снарядами, основна частина уламків впала в приватному секторі міста.