"Останній успіх російської армії": Арестович розповів, чи зможуть окупанти захопити Слов’янськ

Читать на русском
Автор
2191
Збройні сили України
Збройні сили України

Окупантам не вистачить сил, щоб дійти до Слов’янська

Російські окупанти більше не мають достатньої кількості резервів, щоб захопити ще одне більш-менш велике місто в Україні.

Як розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович під час розмови з правозахисником Марком Фейгіним, росіяни зараз мають достатньо сил, щоб захопити невелике село, але на те, щоб дійти до Слов’янська та Краматорська їх уже не вистачить.

"Наступ у Луганській області – останній успіх російської армії в Україні", — сказав він.

Він нагадав, як розвивалися події у Сєвєродонецьку та Рубіжному, які трималися протягом 90 днів навіть попри тотальну перевагу росіян у чисельності та засобах ураження. При цьому там вони втратили значну кількість своїх солдатів та техніки.

"Ми з Лисичанська просто відступили. У Сєвєродонецьку вони ще півтора дня воювали з порожнім містом, у Лисичанську те саме було дві доби", — додав Арестович і зазначив, що зараз у росіян немає резервів на захоплення ще одного міста.

Як повідомлялося раніше, вдень 3 липня Генштаб ЗСУ повідомив, що українські захисники відійшли від Лисичанська. Після цього президент України Володимир Зеленський заявив, що це було зроблено з метою зберегти життя бійців, а також додав, що місто буде обов’язково повернуто.