Стало відомо, хто стане новим генпрокурором України

Читать на русском
Автор
7396
Стало відомо, хто стане новим генпрокурором України

У парламенті навіть почали збір підписів за кандидатуру Костіна

Вже найближчим часом Україна отримає нового генерального прокурора (замість звільненої Ірини Венедіктової). Ймовірно, цю посаду займе народний депутат, голова Комітету з питань правової політики Андрій Костін ("Слуга народу").

Про це повідомив шеф-редактор OBOZREVATEL Орест Сохар у своєму телеграм-каналі "Орестократія".

"За моїми даними, генеральним прокурором України стане одесит Андрій Костін, нардеп від "Слуги Народу". Рішення ніби то вже ухвалене", — пише Сохар.

Журналіст нагадав деякі факти з біографії Костіна: "У 2021 році брав участь у конкурсі на посаду голови САП, та не пройшов співбесіди. Але людина виявилася достойна, через що тоді ж отримав почесне звання "Заслужений юрист України" (23 серпня 2021) — за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення обороноздатності, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 30-ї річниці незалежності України".

Андрій Костін
Андрій Костін

Також Костін був депутатом Одеської міської ради від партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка.

"За даними Відкритого реєстру національних публічних діячів України, дружина Костіна працює помічником-консультантом його колеги по партії, парламенту й комітету Дирдіна, а дружина Дирдіна — помічником-консультантом Костіна", — підкреслив Орест Сохар.

Зазначимо, що інформацію про призначення Костіна підтвердив нардеп Ярослав Железняк, а Андрій Юрчишин навіть уточнив, що в Раді почали збирати підписи за призначення, хоча ця процедура не є обов’язковою.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня "Телеграф" повідомив, що в шорт-листі на посаду генпрокурора було три прізвища, однак саме за Костіна, як казали тоді джерела, буде найлегше зібрати голоси в парламенті. Костіна називають людиною Єрмака, а отже його призначення буде показовим, враховуючи останні перестановки в українській владі.

Нещодавно "Телеграф" розповідав, що за 3 роки президентства багато друзів Володимира Зеленського покинули крісла у владі. У більшості з колись близьких товаришів та соратників президента були конфлікти з нинішнім головою ОП Єрмаком.

Щодо майбутніх перестановок джерела повідомляють про високу ймовірність відставки нинішнього прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.