Зеленська прокоментувала хвилю хейту через фото для Vogue

Читать на русском
Автор
5332
Олена Зеленська для Vogue
Олена Зеленська для Vogue. Фото vogue.com

Перша леді назвала спілкування із закордонною пресою про війну в Україні своїм обов’язком

Перша леді України Олена Зеленська, яка знялась для цифрової обкладинки американського журналу Vogue і отримала за ці знімки купу хейту, відповіла на всі закиди. Про це вона поговорила з британською медіакорпорацією ВВС.

В інтерв’ю Зеленська назвала свою нинішню публічність вимушеною і зазначила, що сприймає її, як власний фронт на війні з росіянами. "Я використовую будь-яку можливість, аби вийти на публіку, поспілкуватися з якомога більшою кількістю людей, щоб розповідати інформацію, правду про Україну. Тому тут не може бути ніяких сентиментів. Це – робота і я мушу її виконувати", – сказала дружина українського президента.

Олена Зеленська нагадала, що американський Vogue у тій чи іншій формі – на папері чи онлайн – читають десятки мільйонів людей по всьому світу. А отже це хороший майданчик, щоби поговорити з ними напряму про війну в Україні. Вона також додала, що до критики, яка з’явилась після публікації знімків, ставиться спокійно. "Авжеж критика буде завжди. В будь-якому моменті. Але я стою на тому, що краще щось зробити і отримати критику, ніж не робити нічого", — пояснила перша леді України.

Як повідомляв "Телеграф", для Vogue Олену Зеленську разом із чоловіком Володимиром знімала легендарна портретистка Енні Лейбовіц, яка для цього спеціально прибула в Україну. На рахунку Лейбовіц – найкращі портрети світових зірок та абсолютно культові кадри, що уже увійшли в історію фотомистецтва. Втім, її фото розкритикували, зокрема, за позу, в якій сидить Зеленська, за постановочність кадру на фоні зруйнованого літака "Мрія" і за надмірну гламурність образів героїні, які буцімто контрастують із війною. Однак знайшлось і немало тих, хто встав на захист першої леді, жінки навіть запустили спеціальний флешмоб у соцмережах.