Питання часу: дипломат розповів, чи вторгнуться війська з боку Білорусі та як це зупинити

Читать на русском
Автор
5516
Роман Безсмертний прокоментував ймовірність вторгнення Білорусі
Роман Безсмертний прокоментував ймовірність вторгнення Білорусі. Фото Скріншот відео

Якщо Україна не вживатиме заходів, білоруські війська рано чи пізно перейдуть кордон

Напад Білорусі, про який давно розмірковують в Україні, є питанням часу. Попередити його можна лише превентивним ударом. Таку думку висловив колишній посол України у РБ (2010-2011 рр.) Роман Безсмертний.

Свою позицію він пояснив у інтерв’ю для Youtube-каналу блогерки Віки Денисенко. На думку Безсмертного, напад Білорусі є питанням часу, за умов, якщо збережеться нинішнє положення. Проте, є спосіб цьому запобігти. "Що необхідно робити – це нанести удари по тих точках, які використовує росія для обстрілу України… паралізувати їх там", – сказав політик і дипломат.

Безсмертний також спрогнозував, що стан лінії фронту з Білоруссю незабаром перекинеться і на фронт з росією. Обидві перетворяться на безкінечний ряд обстрілів. "Без капітуляції одних і других немає механізму зупинити ці обстріли", — впевнений він. Перешкодою такій перемозі України експосол назвав брак необхідної зброї у достатній кількості.

Безсмертний також зазначив, що і з москвою і з Мінськом Київ перебуває в однаковій правовій ситуації – в стані війни. Він також нагадав, що разом з росією та Білоруссю до так званого Митного союзу входить також і Казахстан. На думку дипломата, він теж має однаковий статус із рф та РБ у цій ситуації. "І це вже питання політичної доцільності, яке визначає політичне керівництво держави стосовно оцінки і дій тих чи інших учасників цього процесу", — сказав Безсмертний.

Як повідомляв "Телеграф", днями стало відомо, що Білорусь оголосила тендер на закупівлю мішків для трупів. Аналогічний крок з боку росії передував вторгненню в Україну 24 лютого.