Кіпєлов, Аллегрова та Михалков можуть потрапити під міжнародні санкції

Читать на русском
Автор
694
Російський шоу-біз бере активну участь у пропаганді
Російський шоу-біз бере активну участь у пропаганді

У списку не лише росіяни, а й українські колаборанти

Санкції проти російських пропагандистів не обмежуються журналістами та телеведучими. До списку потенційних кандидатів на міжнародні санкції Національне агентство з питань протидії корупції внесло ще 362 імені. Серед підтримуючих політику кремля — судді в процесах над російськими опозиціонерами, російські депутати, пропагандисти.

Як повідомляється на сайті НАЗК серед них екс-нардеп, політолог, радник минулих президентів і прем’єрів Дмитро Видрін, відомий думкою про вторгнення росії як "денацифікацію", історик Фелікс Разумковський, якому ввижається "укрфашизм", керівник російського Червоного Хреста Павло Савчук, що відправляє гуманітарку військовим рф, і навіть ряд російських митців.

Так, у списку режисер Микита Михалков, відомий заявами про біолабораторію та "знищення слов’ян" за допомогою інфікованих птахів, співачка Ірина Аллегрова, яка висловила підтримку діям російської армії та рок-співак Валерій Кіпєлов — пропагандист вторгнення. Також у рекомендації для санкцій потрапив співак Олександр Іванов, відомий за піснею "Боже, який пустяк", він також пропагує війну.

У повному переліку також різні колаборанти з окупованих частин України, російські маловідомі письменники та поети, кореспонденти — понад 18 тисяч осіб.

Кандидати на міжнародні санкції за підтримку вторгнення рф
Кандидати на міжнародні санкції

НАЗК надсилає списки до Міністерства закордонних справ для розширення санкцій країнами-партнерами, до Офісу Генпрокурора та СБУ для притягнення до відповідальності та блокування активів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, коли чекатиме на введення нових санкцій ЄС проти росії. Попри серйозність заборон, росія знаходить обхідні шляхи, щоб отримувати електроніку, яку вони не здатні зробити самостійно.