Не приходять деякі доплати до пенсії: юрист пояснив, чому

Читать на русском
Автор
1757
Украинские новости

Щоби точно переконатись, що пенсіонер не отримує доплат, необхідно точно знати структуру пенсії

Українцям, які отримали інвалідність внаслідок війни, пояснили, як отримати підвищену пенсію. Разом з тим деякі нинішні пенсіонери скаржаться, що не отримують призначених їм доплат, наприклад, за понаднормативний стаж або як дитині війни – тут ідеться про Другу світову. Статус отримують ті, кому на час її закінчення 2 вересня 1945 року було менше 18 років.

Як пояснив виданню "На пенсії" незалежний консультант Сергій Коробкін, причин тому може бути декілька. Перша з них – пенсіонер не завжди бачить структуру своїх пенсійних нарахувань. А, між тим, усі призначені доплати уже можуть входити у ту суму, які він отримує на руки. "Щоб відповісти напевно – потрібно знати вид пенсії та бачити структуру її складових", — прокоментував Коробкін звернення читача видання, який не отримує саме доплат за понаднормативний стаж і як дитина війни.

Консультант також нагадав, що доплату за стаж можуть отримувати не всі пенсіонери. Її здебільшого додають до звичайної пенсії за віком. А от військовослужбовці, держслужбовці, науковці чи чорнобильці такої доплати не отримують.

Як повідомляв "Телеграф", українцям детально пояснили, яким чином вираховується доплата за понаднормативний стаж.