Росіяни вдарили ракетами по Полтавщині, є прильоти: подробиці

Читать на русском
Автор
14182
focus.ua

Просто у День незалежності України росіяни, як і очікувалось, влаштували масовані обстріли української території. Зокрема у Миргороді Полтавської області під час ранкової повітряної тривоги було зафіксовано чотири "прильоти" ракет. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін. За його даними, удари прийшлись по об'єктах інфраструктури.

Повітряна тривога була оголошена на Полтавщині о 10:13. Повідомлення про влучання Лунін опублікував об 11:05. Відбій тривоги оголосили об 11:25.

Згодом міська рада Миргорода повідомила, що російські війська завдали групового удару, ймовірно, ракетами Х-22. Влучання прийшлися на військову інфраструктуру. Зараз у місці прильотів триває пожежа. "За інформацією військового керівництва частини, кількість жертв та руйнувань уточнюється", — йдеться у повідомленні міськради.

Дим над Миргородом після "прильоту"

Як повідомляв "Телеграф", обстріли України в День незалежності почались іще з ночі. Повідомлялось про влучання у Дніпрі, де ППО не змогла збити усі випущені по місту ракети. Також одразу після півночі було атаковане Запоріжжя. Місцева влада повідомила про влучання в об’єкти інфраструктури Шевченківського району і неподалік Комунарського району. Вдруге атака на місто сталась ближче до ранку.