Не лише Харківщина: на Херсонщині звільнено 5 населених пунктів

Читать на русском
Автор
4479
ЗСУ продовжують звільняти українські території від російських загарбників
ЗСУ продовжують звільняти українські території від російських загарбників

Успіхи ЗСУ вражають усю світову спільноту

Лише за два тижні потужного контрнаступу Збройним українським силам вдалося звільнити не лише стратегічно важливі для російського противника міста на Харківському напрямку, а й близько 500 квадратних кілометрів території на Херсонщині. До складу деокупованих населених пунктів увійшли Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок і Миролюбівка.

ЗСУ деокупували пять сіл на Херсонщині
Звільненні від загарбників села на Херсонському напрямку

Відповідну інформацію у понеділок, 12 вересня, оприлюднила речниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на черговому пресбрифінгу із журналістами, передає РБК-Україна.

"Ми можемо вже говорити сьогодні, що наші успіхи за останні два тижні досить переконливі. Ми просунулися на різних ділянках від 4 до декількох десятків кілометрів, маємо звільнені площі близько 500 квадратних кілометрів і можемо проголосити, що населені пункти Херсонської області звільнені і знаходяться під українським прапором", — пояснила вона.

Раніше "Телеграф" повідомляв, скільки та які саме населені пункти вдалося звільнити українським Збройним силам лише за один тиждень масштабного контрнаступу, а також наочно показав на картах успіхи ЗСУ та зміни на лінії фронту за останні 10 днів боїв із росіянами.