"Питання фізичного виживання нації": у Зеленського заявили про можливість призову до армії студентів

Читать на русском
Автор
13819
Олексій Арестович
Олексій Арестович. Фото Відкриті джерела

За необхідності виїзд за кордон буде заборонено всім категоріям українців

Незважаючи на оголошену в росії "часткову мобілізацію", в Україні поки що призивають до армії не всі категорії населення — наприклад, відстрочку від проходження служби надають студентам.

Про це нагадав радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі YouTube-каналу "Фегін Live".

Його заява була відповіддю на репліку Марка Фейгіна про те, що йому часто приходять питання від студентів або їхніх батьків, які переживають, чи є перспектива у їхніх дітей завершити навчання у закордонних вишах без ризику бути призваним до армії.

Відповідь Олексія Арестовича була жорсткою, але "чесною".

"Перспектива дуже зрозуміла: якщо в росії мобілізують мільйон, про який виїзд за кордон ви говорите? Нам можуть знадобитися всі", — сказав радник Андрія Єрмака.

Захист країни Арестович вважає "питанням виживання нації".

"Ви взагалі хочете, щоб Україна вціліла? Чи хочете вирішити свою особисту проблему навчання в Сорбонні чи в Оксфорді? Це вже все – "вставай, війна народна йде". Куди подітися?", — додав Олексій Арестович.

Фрагмент передачі "Фегін Live"

Нагадаємо, 21 вересня президент Росії владимир путін у своєму зверненні до росіян заявив про початок "часткової мобілізації" в країні. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу розповів, що Москва планує закликати 300 тисяч резервістів. Водночас, російські ЗМІ з’ясували, що відповідно до пункту №7 указу в Росії можуть призвати мільйон людей.