Голова НБУ йде у відставку: кого "сватають" на його місце

Читать на русском
Автор
1778
Кирило Шевченко
Кирило Шевченко

Ексглава "Ощадбанку" може очолити НБУ

Після того, як голова Національного банку України Кирило Шевченко заявив про те, що має намір піти у відставку, з’явилася інформація про те, що його місце може зайняти колишній голова Ощадбанку Андрій Пишний.

Про це повідомив у своєму Фейсбуку експерт з банків та банківського нагляду Case Україна Євген Дубогриз, який висловив думку, що у Пишного найбільше шансів стати новим головою НБУ.

При цьому він жартома назвав і низку інших кандидатів, наприклад, колишнього голову правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, який оскандалився в минулому році.

Пізніше таку ж думку озвучив і нардеп Ярослав Железняк, який повідомив, що голосування за відставку Шевченка відбудеться вже цього тижня, а коли відбудеться голосування щодо призначення нового голови НБУ поки невідомо.

Як відомо, Пишний був головою правління "Ощадбанку" з 2014 до 2020 року.

З 2007 до 2009 року обіймав посаду заступника секретаря РНБО, після чого підтримував рух Арсенія Яценюка "Фронт змін", а після об’єднання з "Батьківщиною" став одним із заступників лідера політсили.

Був одним із активних діячів Євромайдану, а після початку повномасштабного вторгнення Росії став членом міжнародної групи з питань санкцій.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що на посаду голови СБУ можуть призначити одного із заступників глави Офісу президента.