Україна пережила наймасштабніший удар по енергосистемі: у Міненерго оцінили пошкодження

Читать на русском
Автор
829
Обстріли Києва
Обстріли Києва

Після обстрілу Україна призупинила експорт електроенергії

Ракетні удари по енергетичній інфраструктурі України за останні два дні стали наймасштабнішими за всю історію.

Як розповів в ефірі єдиного телемарафону міністр енергетики України Герман Галущенко, до 30% усіх енергооб’єктів нашої країни зазнали пошкоджень.

За словами міністра, внаслідок обстрілів постраждала майже вся територія України, а удару було завдано не лише по енергосистемі нашої країни, а й усього ЄС, оскільки уряду довелося призупинити експорт енергії. Він додав, що європейські партнери ухвалили це рішення з розумінням, "бо таких ударів енергосистема жодної країни світу за всю історію ніколи не бачила".

Галущенко повідомив, що зусилля з ліквідації наслідків було зроблено відразу ж, а на сьогодні вже видно, що це непогано вдалося.

Зокрема в Київській області енергозабезпечення було відновлено, а нових обмежень не вводитимуть. Також він додав, що на старт опалювального сезону атака не вплине, хоч і створила додаткові ризики.

Як повідомлялося раніше, вранці 10 жовтня Україна зазнала сильного ракетного обстрілу, який можна порівняти з обстрілом 24 лютого. Внаслідок цього постраждала низка українських міст, включаючи і Київ.

Через пошкодження об’єктів інфраструктури Міненерго довелося оголосити про рішення призупинити експорт електроенергії.