Витрати електрики треба скоротити ще більше: Шмигаль звернувся до українців з чіткою цифрою

Читать на русском
Автор
2339
Денис Шмигаль подякував тим, хто зменшив споживання електроенергії
Денис Шмигаль подякував тим, хто зменшив споживання електроенергії. Фото Screenshot

Українців закликають скоротити споживання електрики на 25% у години найбільшого навантаження

Після ударів російських окупантів по об'єктах критичної інфраструктури України, у деяких містах виникли перебої з електропостачанням. І хоч комунальним службам вдалося досить оперативно подолати наслідки руйнувань, українців все ж просять зменшити споживання електроенергії у вечірні години.

З таким зверненням у середу, 12 жовтня, виступив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Ми вдячні всім, хто вчора та позавчора ввечері свідомо зменшив споживання електроенергії. Сумарно економія склала 10%. Ми також дякуємо мерам, головам громад, які відповідально поставилися до зменшення електроспоживання в громадах. З метою уникнення планових відключень ми маємо досягти свідомого зменшення споживання електроенергії з 17 до 22 години загалом по Україні на 25%", — зазначив український прем'єр.

При цьому він звернувся до представників бізнесу і закликав їх до свідомого споживання електрики. Зокрема, попросив вимикати зовнішнє освітлення закладів та інші енерговитратні прилади. За словами Шмигаля, такий підхід дозволяє мінімізувати графіки відключення електроенергії як у Києві, так і інших містах України.

Прем'єр додав, що наразі енергетична система України працює у нормальному режимі, при цьому аварійну допомогу від країни Європи залучати не довелося. Однак, українці мають бути готові до тимчасових перебоїв з електроенергією, адже відновлювальні роботи місцями ще тривають.

Раніше "Телеграф" повідомляв, за яким графіком будуть проходити відключення електропостачання у Київській області.