ЄС обіцяє Україні підтримку з електроенергією, а Зеленський обнадіяв після розмови з Макроном

Читать на русском
Автор
Володимир Зеленський та Еммануель Макрон
Володимир Зеленський та Еммануель Макрон. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Зеленський задоволений результатами телефонних переговорів з Макроном

Під час повномасштабної війни різні країни намагаються допомагати Україні всім необхідним : зброєю, гуманітаркою та навіть електроенергією. Сьогодні для нашої країни є дві добрі новини від ЄС, одну з яких озвучив Володимир Зеленський, а другу — єврокомісар з питань енергетики.

Так, після телефонної розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном Зеленським на своїй сторінці у Twitter повідомив, що щодо посилення обороноздатності України було прийнято конкретні рішення.

"Надзвичайно важлива та продуктивна розмова з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Конкретні рішення щодо посилення обороноздатності України. Конкретні ініціативи щодо відновлення зруйнованої енергетичної інфраструктури", — написав Зеленський.

Також єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон в інтерв’ю "УНІАН" заявила, що ЄС готова постачати електроенергію Києву у разі її дефіциту через ракетні обстріли рф. Наразі триває робота над збільшенням лімітів потужностей.

"У нас є необхідні передумови для того, щоб ЄС постачав електроенергію в Україну. Перший крок було зроблено ще в березні, коли ми за два тижні синхронізували українську енергомережу з мережею континентальної Європи, у чому багато хто сумнівався", — сказала Сімсон.

За її словами, електроенергія може передавати в обох напрямках. Тобто Україна може експортувати та імпортувати її з ЄС.

Нагадаємо, що аналітик розповів, чи вдасться Україні заощадити на кількості витраченої електроенергії за допомогою переходу на зимовий час.