Працює попри санкції: Зеленський відреагував на петицію щодо заборони скандального видання в Україні

Читать на русском
Автор
4338
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Глава держави визнав, що за часів повномасштабного вторгнення захищати інформаційний простір важливо як ніколи

Президент Володимир Зеленський відреагував на електронну петицію щодо повного блокування в Україні проросійського видання "Страна UA", проти якого вже двічі вводили санкції РНБО.

Відповідну петицію №22/164952-еп було зареєстровано 28 вересня 2022 року Романом Баланом і вже встигло набрати необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Він зазначив, що в умовах збройної агресії тема захисту українського інформаційного простору потребує постійної уваги та реагування з боку відповідних державних інституцій.

При цьому Зеленський наголосив, що проти видання вже двічі запроваджувалися обмежувальні заходи. 20 серпня 2021 року було запроваджено санкції проти власників видання та пов’язаних з ними компаній, а 30 грудня того ж року і проти відповідних вебресурсів.

"З урахуванням викладеного електронна петиція направлена Секретарю Ради національної безпеки і оборони України А.Данілову з проханням розглянути відповідно до вимог чинного законодавства України порушені питання, вжити необхідних заходів реагування та поінформувати Р.А.Балана про результати", — відповів глава держави.

Як повідомлялося раніше, попри блокування ресурсів та санкції, видання "Страна" продовжує активно працювати в Україні. У вересні через це навіть спалахнув гучний скандал, оскільки журналістка цього ресурсу намагалася номінуватися на престижну премію Thomson Foundation.