Унікальний випадок в історії: пес Патрон отримав високий статус у ЮНІСЕФ

Читать на русском
Автор
14169
Пес Патрон
Пес Патрон

Чотирьохлапий помічник рятувальників тепер став "псом доброї волі"

Відомий всій Україні та далеко за її межами пес Патрон отримав новий статус від Дитячої організації ООН (ЮНІСЕФ)

Як йдеться в повідомленні в Інстаграмі Патрона, вперше в історії було укладено меморандум про співпрацю з ЮНІСЕФ, а він сам набув унікального статусу "пса доброї волі".

"Патрон дуже багато означає для дітей в Україні. Тому на підписання меморандуму ми запросили учасників уроку з мінної безпеки, який ми провели разом із Патроном ще влітку", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Патрон разом із фахівцями ЮНІСЕФ проводить в Україні лекції з мінної безпеки для дітей, а також навчає їх, як зберігати психологічне здоров’я у непрості часи.

Представники ДСНС кажуть, що дітям не дуже цікаво чути суху інформацію про те, як безпечно поводитися з невідомими предметами, однак у присутності Патрона це перетворюється на гру і дозволяє маленьким українцям легше запам’ятати сказане.

Як повідомлялося раніше, в Україні багато собак отримали популярність завдяки виконанню своїх службових обов’язків. Так напередодні "Телеграф" писав про чотирилапу розвідницю на прізвисько Жасмін, а також про собаку-водолаза Найду.