"Ви нормальні?" У популярному торговому центрі продають піротехніку, у мережі скандал — думки українців розділилися

Читать на русском
Автор
В українському ТЦ продають піротехніку під час воєнного стану
В українському ТЦ продають піротехніку під час воєнного стану. Фото twitter.com/3n701u01

Фото з українського гіпермаркету викликало резонанс

В Україні триває повномасштабна війна з армією росії, відлуння якої можуть надовго осісти в головах наших громадян. Зазначимо, що за вісім років війни на Донбасі багато українських військових страждали на посттравматичні стресові розлади (ПТСР), а тепер, з багаторазовим збільшенням масштабів бойових дій, можна припустити, що таких громадян, на жаль, може стати в рази більше. Саме цей факт є однією з причин нової суперечки між українцями в інтернеті.

У мережі з'вилася фотографія, опублікована одним з блогерів, зроблена, як стверджується в пості, всередині харківського "Епіцентру". Як можна помітити, на фото зображено прилавок з хлопавками.

Знімок швидко привернув увагу користувачів, проте реакції у людей виникли різні. Більшість коментаторів — факт того, що в українському магазині нібито можна придбати подібний товар у розпал війни, викликав справжній гнів.

Інші користувачі розповіли, що не бачать нічого поганого у хлопавках. Мовляв на відміну від салютів, хлопавки видають не так багато звуку і якщо хтось використовує її вдома, то в цьому немає нічого поганого.

Зазначимо, що влітку 2022 року президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про "заборону використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів" в Україні. Глава держави повідомив, що був ознайомлений із питанням та передав петицію до Кабінету Міністрів України з проханням розглянути її відповідно до вимог чинного законодавства та вжити необхідних заходів реагування. Повідомлялося про те, що як тільки новий указ буде ухвалено Кабміном, він буде опублікований на сайті відомства і набуде чинності. Проте зараз про це не повідомлялося.

При цьому 16 серпня народні депутати ухвалили за основу законопроект про заборону піротехніки в Україні. Це означає, що коли законопроект ухвалять загалом і його підпише президент, держава посилить контроль за використанням та обігом піротехнічних виробів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мережа розбурхало одне з останніх фото путіна.

Також ми повідомляли про те, що новорічні прикраси у Москві викликали сміх у користувачів інтернету.