Окупанти лютують на Запорізькій АЕС: стало відомо про два нові випадки

Читать на русском
Автор
986
ЗАЕС Новина оновлена 09 грудня 2022, 13:31
ЗАЕС. Фото Відкриті джерела

8 грудня російські військові увірвалися до приміщення Управління соціальних програм ЗАЕС і напали на двох співробітників

Російські загарбники на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції побили начальника управління Олексія Трубенкова та його заступника Юрія Андросова.

Після жорстокого побиття окупанти вивели постраждалих із приміщення та відвезли у невідомому напрямку. Про це повідомляється на офіційній сторінці НАЕК "Енергоатом".

Крім того, російські військові затримали і "кинули на підвал" начальника зміни ЗАЕС Костянтина Бейнера, який відповідає за ядерну та радіаційну безпеку на станції.

"Такими діями окупанти намагаються домогтися лояльності до себе від мужнього проукраїнського персоналу станції, збільшити кількість переведень працівників у фейкове АТ "Експлуатуюча організація Запорізької АЕС", яким керує Росатом, і звітувати про підтримку українським персоналом фашистських терористів", — повідомляється в "Енергоатомі".

Зазначається, що у російських загарбників не виходить здійснити свої плани, оскільки персонал мужньо чинить опір. Тому окупанти намагаються домогтися цього силою, нападаючи на співробітників ЗАЕС, які прагнуть працювати в Україні.

"Енергоатом" звернувся до гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, а також до світової спільноти і закликав докласти всіх можливих зусиль, щоб звільнити працівників ЗАЕС із полону російських терористів.

Нагадаємо, раніше росіяни призначили нового директора на Запорізькій АЕС. Її очолив колишній головний інженер українського "Енергоатому".