Екстрені та аварійні відключення світла вводять по всій Україні: де вже немає електроенергії

Читать на русском
Автор
6118
Прогнозувати тривалість відключень поки що не можна
Прогнозувати тривалість відключень поки що не можна. Фото slovoidilo.ua

Енергетики працюють над відновленням системи, але тривога по країні ще не скасована

Через російські атаки по Україні 16 грудня у всій країні вводяться екстрені аварійні відключення світла. Зазначимо, що частина областей відключили енергопостачання ще на початку тривоги, щоб убезпечити енергосистему від різкого провалу в напрузі.

Про запровадження відключень через попадання по об’єктах енергосистеми по всій країні повідомляє заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко. Можливі також перебої з водою та теплопостачанням.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що пошкоджено енергетичну інфраструктуру на сході та півдні країни. Повністю знеструмлено Харків (в області світло подається з перебоями), Херсон, Кременчук, Полтава, Кривий Ріг, Черкаси, Кіровоградська область. Про екстрені відключення повідомляли в Одеській, Запорізькій, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській областях. Про проблеми з опаленням та водопостачанням вже відомо у столиці та у Запоріжжі. У Києві ДТЕК повідомляє про екстрені відключення.

У Коростені Житомирської області влучення по об'єкту інфраструктури та місто знеструмлене, повідомив мер Володимир Москаленко.

Через проблеми з електропостачанням вже 17 поїздів їдуть із запізненням понад 30 хвилин. "Укрзалізниця" повідомляє, що на дільницях відключень виведено резервні теплотяги.

Потяги затримуються 16.12
Список затримок поїздів на 11:00

По Одеській, Придніпровській, Південній залізницях приміські поїзди, що вже в дорозі, далі прямуватимуть під тепловозами зі спізненнями до 2 годин, — сказано в повідомленні транспортної компанії.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Києві вибухи чули у трьох районах. У Кривому Розі окупанти потрапили до житлового будинку, зруйнувавши під’їзд та вбивши двох людей. Поранені, серед яких діти, у лікарні.