Стало відомо, в якому стані у Туреччині перебувають українські командири з "Азовсталі"

Читать на русском
Автор
7826
Командири "Азовсталі" у Туреччині
Командири "Азовсталі" у Туреччині. Фото president.gov.ua

Захисників Маріуполя хочуть ліквідувати

Після звільнення з російського полону командири полку спецпризначення НГУ "Азов" продовжують перебувати в Туреччині. У них досі є обмеження на пересування та зв’язок із зовнішнім світом.

Про це у коментарі "Радіо Свобода" розповів посол України у Туреччині Василь Боднар.

За його словами, командирів "Азова" утримують у прийнятних умовах, але ще є заборона на пересування та зв’язок із зовнішнім світом.

"Це пов’язано з безпековими питаннями і необхідно для подальших обмінів. Є інформація про загрозу їх фізичного знищення", — уточнив Боднар.

Захисники Маріуполя забезпечені ліками, їжею і навіть спортивними тренажерами. Що стосується стану їхнього здоров’я, то воно помітно поліпшилося.

Новий рік командири зустрінуть також у Туреччині, але до них прилетять їхні родини, тож свято буде незабутнім.

Нагадаємо, 21 вересня відбувся масштабний обмін полоненими з росією, під час якого на підконтрольні території повернулися захисники маріупольського заводу "Азовсталь". Зокрема, з російського полону повернулися заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар ("Калина"), командир полку "Азов" Денис Прокопенко ("Редіс") та командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський ("Волина"). Вони командували обороною обложеного міста до кінця травня. Їхнє звільнення стало можливим внаслідок обміну на кума путіна Віктора Медведчука.