"Пропаганда робить свою справу": український посол зробив тривожну заяву про Білорусь

Читать на русском
Автор
8927
Ігор Кизим Новина оновлена 29 грудня 2022, 22:59
Ігор Кизим. Фото Украинская правда

Загальний тренд настроїв білорусів не на нашу користь

На тлі інформації про те, що Білорусь може готуватися до нової фази війни, журналісти вирішили дізнатися у посла України в республіці Ігоря Кизима про настрої пересічних білорусів.

Згідно з заявою Кизима, яку він висловив в інтерв’ю виданню "Українська правда", наразі в Білорусі розгорнуто потужну антиукраїнську пропаганду, яка, на жаль, поступово впливає на уми громадян і змінює їхні настрої з приводу війни.

"Пропаганда поступово робить свою справу. Очевидно, що настрої в суспільстві змінюються, хоч і не тільки внаслідок пропаганди. Але справді пропаганда просто шалена — там все проросійське, все антиукраїнське, ніякого альтернативного джерела інформації немає і не може бути", — каже Кизим.

За його спостереженнями, останнім часом у країні стало справді менше громадян із вираженими проукраїнськими та антивоєнними настроями. Натомість побільшало звинувачень на адресу нашої країни, мовляв, Україна не йде на переговори.

"Я спостерігаю певну зміну настроїв. Якщо білоруси раніше були більш антивоєнними і дещо проукраїнськими, то зараз більше з’являється таке: "Ми хочемо якнайшвидше миру", і звинувачують у тому, що начебто Україна не йде на переговори", — заявив посол.

Водночас, за словами Кизима, сказати, що у білоруському суспільстві стався перелом на користь росії, зараз не можна.

"Але хоча загальний тренд не на нашу користь — говорити, що стався перелом у суспільстві на користь підтримки росії, поки не можна", — вважає Кизим.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ексспікер Генштабу ЗСУ полковник Влад Волошин розповів, на що чекати з боку Білорусі.

Також ми повідомляли про те, що у Білорусі поблизу українського кордону впала ракета.