"Зрозумійте Україну правильно": колишній радник Трампа попередив Захід про загрозу

Читать на русском
Автор
8478
Джон Болтон
Джон Болтон

Україна має перемогти до кінця року

США та Великобританія мають зробити все, щоб Україна здобула перемогу у 2023 році, інакше в майбутньому країни Заходу зіштовхнуться з великими проблемами.

Про це повідомив колишній радник президента США з національної безпеки при адміністрації Дональда Трампа Джон Болтон у колонці для The Telegraph.

Він зазначив, що під час звернення до Конгресу президент України Володимир Зеленський заявив, що розраховує досягти перемоги у війні проти росії до кінця 2023 року.

"Сподіватимемося, що бажання Зеленського збудеться, тому що 2023 рік, швидше за все, стане вирішальним роком для України. Якщо Вашингтон і Лондон не зрозуміють Україну правильно протягом наступних 12 місяців, негативні наслідки будуть відчуватися далеко за межами нинішнього поля битви", — написав Болтон.

За його словами, якщо Україна не переможе до кінця року, то низка країн, включаючи Китай, Іран та КНДР, побачать слабкість Заходу і "неодмінно скористаються становищем".

Болтон наголосив, що попри те, що протистояння з Китаєм стане "екзистенційним питанням" для західного світу у поточному столітті, важливість долі України ігнорувати не можна.

Крім того, він додав, що хоч українці й показують високий бойовий дух, а росіяни продемонстрували свою військову некомпетентність, загалом війна зайшла у глухий кут.

"Жахливі військові показники росії можуть зберегтися у 2023 році, політична позиція путіна може послабшати, а економічні обмеження можуть посилитися. Але кожен день, який минає без виведення московських військ з України, може посилити напруженість усередині Заходу", — написав він і додав, що США та Британії, як і раніше, потрібна стратегія, щоб допомогти українцям перемогти

Як повідомлялося раніше, голова ГУР МОУ Кирило Буданов раніше заявив, що впевнений у перемозі України до кінця року. Водночас колишній командир полку "Азов" Максим Жорін зазначив, що росії вдалося зібрати ще 300 тисяч мобілізованих, яких неодмінно використовують для нового наступу.