Зеленський позбавив громадянства чотирьох політиків: у списку Медведчук і не лише - ЗМІ

Читати російською
Автор

У політиків також заберуть мандати народних депутатів

Проросійських політиків та колаборантів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна позбавили громадянства України

Як повідомляють джерела "Української правди", зазначені особи також будуть позбавлені депутатських мандатів. Видання також оприлюднило знімок документа, на якому видно підпис президента України Володимира Зеленського.

Кум російського диктатора володимира путіну та нардеп забороненої партії "ОПЗЖ" Віктор Медведчук після початку вторгнення намагався втекти з України, але був перехоплений співробітниками СБУ. Пізніше його вдалося обміняти на полонених захисників маріупольської "Азовсталі", серед яких були їхні командири.

Проти нардепа в Україні відкрито справу про державну зраду.

Його "права рука" Тарас Козак ще до початку повномасштабної війни виїхав на територію росії і з того часу в Україну не повертався. Проти нього також відкрили кримінальну справу про державну зраду.

Ще один нардеп "ОПЗЖ" Ренат Кузьмін потрапив під приціл слідства перед початком вторгнення через поширення російських наративів. За даними правоохоронців, він намагався сформувати в суспільстві антиукраїнські настрої, за що йому теж повідомили про підозру в держзраді. Місцезнаходження нардепа досі не встановлене.

Колишній нардеп Андрій Деркач, за даними СБУ, керував агентурною мережею росії, яка планувала допомогти окупантам захопити країну. У США вважають, що він був російським агентом понад десять років.

Указ про позбавлення політиків громадянства

Варто зазначити, що інформацію про це побічно підтвердив сам Зеленський.

"Якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то наші дії будуть відповідними", — сказав він у вечірньому зверненні.

Як повідомлялося раніше, у ЗМІ з’явилася інформація, що 7 січня Зеленський призупинив громадянство тринадцяти священників УПЦ МП.