Потепління прийшло ненадовго: чи чекати українцям сильних морозів до кінця зими

Читать на русском
Автор
2223
Зима
Зима

Якою буде погода до кінця зими

На більшій частині території України до кінця поточного тижня зберігатиметься аномально тепла погода, проте вже у вихідні до країни знову прийде похолодання. Втім, синоптики поспішають заспокоїти, що на морози, які спостерігалися на початку січня, до кінця зими чекати не варто.

Як йдеться у прогнозі Gismeteo, більшість українців у лютому на термометрі бачитимуть або легкий "плюс" або незначний "мінус", хоча в деяких областях буде кілька холодних днів.

Найбільше пощастить жителям західних і південних областей, де вдень до самого кінця зими за рідкісним винятком зберігатиметься плюсова температура. Проте нічні морози у середині лютого будуть відчутними.

Погода у Львові
Погода у Львові
Погода в Одесі
Погода в Одесі

Ледве прохолодніше буде в центральних областях, де температура повітря може в окремі дні опускатися нижче -5 градусів у світлий час доби.

погода у Києві
погода у Києві

А ось на сході України стовпчики термометра практично весь лютий залишатимуться в негативному діапазоні значень, а ночами в окремі дати взагалі можна буде бачити морози вище за -10 градусів.

Погода в Харкові
Погода в Харкові
Погода в Дніпрі
Погода в Дніпрі

Подібний прогноз також дає і синоптик Станіслав Щедрін, який каже, що на початку лютого погода в Україні буде теплою, але сухою, а в другій половині взагалі нагадуватиме весну.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що синоптик Ігор Кібальчич розповів, якою буде погода в Україні на Водохреща.