З російськими паспортами: ще чотири нардепи від ОПЗЖ позбудуться громадянства і мандатів — ЗМІ

Читать на русском
Автор
4940
Ілюстрація
Ілюстрація. Фото Украинская правда

Голосування пройде після позбавлення нардепів громадянства

Слідом за чотирма нардепами від проросійської партії ОПЗЖ в Україні можуть позбавити мандатів та громадянства ще кількох депутатів. Підставою для цього стала наявність російського громадянства у цих осіб.

Як пише видання LB, із посиланням на власні джерела у парламенті, найближчим часом очікується новий Указ президента про позбавлення українського громадянства кількох нардепів Верховної Ради від колишньої фракції ОПЗЖ. З наявності у них російських паспортів. Мова йде про:

  • Олександра Пономарьова;
  • Наталію Королевську;
  • Юрія Солода;
  • Олега Волошина.

Як відомо, стаття 81. пункт 4 Конституції передбачає позбавлення мандата у разі припинення громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України.

"Далі – за планом голосування у парламенті за дострокове припинення їхніх повноважень, як це вже було у січні", – прогнозують у Верховній Раді.

Нагадаємо, що на початку січня президент України Володимир Зеленський позбавив громадянства Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача та Рената Кузьміна. Пізніше у Верховній Раді проголосували за позбавлення їх мандатів.

Раніше "Телеграф" писав про те, хто вилетів і ризикує вилетіти з Ради після початку вторгнення росії.